Анализа тренутне ситуације и перспектива индустрије мотоциклистичких гума у ​​мојој земљи у е-трговини

- 2022-10-20-

Брзи развој интернета и е-трговине донео је тржиште и профитни простор многим предузећима, променио традиционални начин маркетинга и такође променио начин пословања предузећа. Последњих година, суочени са све конкурентнијим традиционалним тржиштем, многе компаније за мотоциклистичке гуме придружиле су се Интернету како би тестирале воде е-трговине. Промените традиционални модел продаје
Као индустријски производ, дуго времена, због своје посебности, маркетиншки модел одгуме за мотоциклеод произвођача до велетрговаца до трговаца на мало и на крају до власника и корисника аутомобила. Међутим, овај модел продаје треба да буде подржан високим бруто профитом. У данашњој све жешћој тржишној утакмици, профит велетрговаца мотоциклистичких гума је све мањи и мањи.
У традиционалном моделу маркетинга мотоциклистичких гума, сваки ниво агената треба да буде профитабилан, тако да потрошачи плаћају високе трошкове трансакције за ово, а потрошачима је тешко да поврате информације о потрошачима произвођачима, што доводи до изобличења преноса информација у индустрији. Са тренутним повећањем производних капацитета индустрије мотоциклистичких гума, тржиште је ушло у фазу пуне конкуренције. Профит велетрговаца гума за мотоцикле може бити само 2%. Поред тога, потрошачи су повећали канале куповине и повећали преговарачку моћ. Постојећи модел продаје се мора променити.
гума за мотоцикле-трговина би требало да иде О2О
Подразумева се да на европском тржишту продаја компанија за мотоциклистичке гуме преко модела е-трговине чини 9% укупне продаје, посебно су Холандија и Немачка веома зреле. У поређењу са иностранством, обим онлајн трансакција у индустрији гума за мотоцикле у мојој земљи је и даље веома мали, а продаја е-трговине може чинити мање од 5% укупног тржишта.
Међутим, стручњаци из индустрије такође сматрају да ће се у будућој продаји мотоциклистичких гума постепено разбијати концепт регионализације. На пример, америчка индустрија гума за мотоцикле нема концепт регионалних агената. У будућности, хијерархија канала великих брендова ће бити додатно смањена, а вредност малопродаваца ће се додатно повећати. Захваљујући снажној привлачности бренда међу потрошачима и подршци услуга дистрибуције и инсталације у многим продајним објектима брендова широм земље, платформа за е-трговину којом доминирају јаки произвођачи ће се брзо развијати. Истовремено, платформе за услуге трговине гумама за мотоцикле такође ће имати велике развојне могућности, јер у Кини постоји много брендова произвођача гума за мотоцикле, а слаби брендови могу опстати и развијати се само у великој мери скраћивањем веза канала, што пружа могућности за е- комерцијалне посредничке платформе.

Такмичење у будућности ће прекинути традицију и прекинути рутину. Добит одгума за мотоциклкомпаније ће зависити од иновативности пословног модела и начина размишљања. Треба реализовати О2О е-цоммерце модел, односно беспрекорно повезивање „онлајн + офлајн“ интеграције. Офлајн пословне могућности су комбиноване са Интернетом, што Интернет чини рецепцијом за офлајн трансакције. На овај начин, офлајн услуге компанија за мотоциклистичке гуме могу да се користе на мрежи за привлачење купаца, потрошачи могу да користе онлајн за проверу услуга, а трансакције могу да се измирују на мрежи, што ће ускоро достићи размере.

motorcycle tire